11/05/2020

Ford-verdelers hervatten al hun activiteiten vanaf 11 mei

Met alle nodige voorzorgen

Na de heropening van de productiesites van Ford op het Europese vasteland en in overeenstemming met de voorschriften van de Belgische gezondheidsautoriteiten, zullen de Ford Belux verdelers vanaf 11 mei* alle activiteiten voor particuliere klanten opnieuw opstarten. 
De B2B-activiteiten zijn op 4 mei hervat.

Uitgebreid protocol
Ford Belux heeft zowel in zijn hoofdzetel als in het netwerk van verdelers een uitgebreid pakket van strenge en duidelijke gezondheidsmaatregelen uitgewerkt om de veiligheid en het welzijn van zijn klanten en personeel te garanderen. Bijzondere aandacht gaat uit naar beschermingsmiddelen, het behoud van de veilige afstand, ontsmetting van plaatsen en voertuigen en de gezondheidstoestand van de medewerkers. Dit alles zal dagelijks worden opgevolgd om elk risico op besmetting in te dijken.

Aangepaste diensten
Om een maximale service te verzekeren en de risico’s te beperken, breidt Ford zijn diensten op afstand uit met virtuele presentaties, onlinedemonstraties, contactloze testritten, specifieke video’s …

Naverkoop
Aangezien de levering van onderdelen niet onderbroken is, komen onderhouds- en herstellingswerkzaamheden niet in het gedrang.

In de praktijk zijn er twee mogelijkheden:
1. De klant zet zijn voertuig op de parking van de Ford-verdeler van zijn keuze en komt het daar ophalen wanneer de werkzaamheden gedaan zijn, zonder contact met het personeel.
2. Een team van de Ford-verdeler komt het voertuig thuis ophalen en brengt het terug wanneer de werkzaamheden gedaan zijn. Zonder contact en zonder verplaatsing.

In beide gevallen wordt het voertuig van de klant grondig ontsmet.
Via een Video Check op afstand kan de klant de uitgevoerde handelingen bekijken.

Boek een service

Aankoop zonder zorgen
Ford vestigt de aandacht op zijn voorstellen voor de Ford Options financiering, die het mogelijk maakt om zorgeloos te profiteren van nieuwe wagens tegen gunstige voorwaarden, zonder te moeten letten op de onzekerheden van het moment, met bescheiden maandelijkse aflossingen en een grote flexibiliteit.

Bij Ford Belux, de invoerder
Het personeel van Ford Belux blijft tot nader order voornamelijk ‘thuis’ werken.

Ford Lommel Proving Ground
Het testcentrum Ford Lommel Proving Ground nam vooraf uitgebreide maatregelen om de verspreiding van het virus te voorkomen en een deel van zijn activiteiten te kunnen behouden. De geleidelijke terugkeer naar de normale situatie zal gevolgen hebben voor het aantal bezoekers en de werklast op de site. Het gezondheidsprotocol wordt behouden en uitgebreid volgens de voorschriften van Ford Motor Company.

Ford Europa
De activiteiten in de productie- en assemblagesites werden hervat op maandag 4 mei.

In de Europese fabrieken is Ford begonnen met de productie van gezichtsmaskers en oogschermen; zo wil Ford het personeel tijdens de COVID-19-crisis het werk in een beveiligde omgeving laten hervatten.

FordPass
Met de app Ford-Pass kunnen eigenaars van een Ford met de Modem-functie hun voertuig op afstand ontgrendelen en zo pakjes laten leveren zonder rechtstreeks contact met de koerier van de leveringsfirma. Met FordPass kunt u ook de gebruiksaanwijzing van de wagen raadplegen via een smartphone.

*Alle hier genoemde maatregelen zijn afhankelijk van overheidsbeslissingen. Ford kan niet aansprakelijk worden gesteld in geval van wijziging van de agenda of de inhoud van de gezondheidsmaatregelen door de regering.

Neem contact opNieuwsAlgemene Voorwaarden Privacyverklaring Vacatures