AdBlue® en Euro 6-emissienormen

Om de strenge Euro6-emissienormen te halen zijn wagens met Ford EcoBlue-dieselmotoren uitgerust met een aparte AdBlue®-tank. AdBlue® (een waterige ureumoplossing) verlaagt de uitstoot van schadelijke stikstofoxide door nabehandeling van de uitlaatgassen van dieselmotoren. Het middel wordt in de hete uitlaatgassen ingespoten vóór een speciale SCR-katalysator (Selectieve Katalytische Reductie). De bij de verbranding gevormde NOx worden hiermee omgezet in elementair stikstof en water.

Minder is meer met Ford TDCi-motoren

Geavanceerde Ford dieselmotoren in combinatie met SKR-technologie en AdBlue® beperken de emissies van stikstofoxide tot een minimum. Het resultaat: uw Ford voertuig voldoet aan de strenge Euro 6-emissienormen en helpt het milieu te beschermen. Wees gerust, deze technologie werd specifiek ontwikkeld om de emissies te verminderen zonder de prestaties of de rijervaring van uw Ford in het gedrang te brengen.

AdBlue® bijvullen

AdBlue® is een vloeistof die in een afzonderlijke tank gaat en in de uitlaatgassen van uw Ford bedrijfswagen wordt ingespoten. Tijdens het rijden verbruikt u dus AdBlue®. Het is belangrijk dat de tank met de blauwe dop bijtijds wordt bijgevuld, want anders kunt u stil komen te staan.

Hoe weet ik wanneer ik moet bijvullen?

Tijdens de voorgeschreven onderhoudsbeurten wordt het niveau van AdBlue® nagekeken en indien nodig bijgevuld. Afhankelijk van de rijomstandigheden (stadsritten, lange ritten, weersomstandigheden) kan het gebeuren dat het AdBlue®-reservoir leeg is vóór de volgende onderhoudsbeurt. Dat wordt aangegeven met een verklikkerlichtje. Als dit lichtje aan springt kunt u nog zo’n 1000 kilometer verder rijden, maar opgepast: eens het AdBlue® op is, zullen motorprestaties sterk verminderen en zal uw wagen zelfs weigeren opnieuw te starten. Daarom moet AdBlue® zo snel mogelijk worden bijgevuld nadat het verklikkerlichtje is gaan branden, of u kan uw onderhoud vroeger inplannen.

Altijd klaar om u te helpen

Wees niet ongerust wanneer het ureum waarschuwingslampje begint te branden: neem gewoon contact op met uw Ford Erkend Hersteller en maak een afspraak om de AdBlue®-tank bij te vullen. Dit kan snel gebeuren en zorgt ervoor dat u in een mum van tijd weer op de weg bent.

Maak een afspraak om AdBlue® bij te laten vullen

Als u de AdBlue®-tank liever zelf bijvult, let dan op de volgende belangrijke punten:

 • Zorg ervoor dat de motor van uw Ford voertuig is uitgeschakeld.
 • Zorg ervoor dat het voertuig op een vlak oppervlak staat.
 • Voor de plaats van de AdBlue®-tank, raadpleegt u uw Gebruikershandleiding van Ford.
 • Uw Gebruikershandleiding bevat ook belangrijke veilig- heidsinstructies voor de omgang met AdBlue-vloeistof, die in acht moeten worden genomen.
 • Voor meer algemene informatie, leest u uw Gebruikershandleiding van Ford of neemt u contact op met uw Ford Erkend Hersteller

Belangrijke informatie over AdBlue®

 • Negeer het ureum waarschuwingslampje niet en vul AdBlue® op tijd bij.
 • Als de AdBlue®-vloeistoftank volledig leeg is, kan het voertuig niet opnieuw worden gestart nadat de motor is uitgeschakeld.
 • Om de motor opnieuw te kunnen starten, moet een minimale hoeveelheid AdBlue®-vloeistof worden toegevoegd (raadpleeg uw Gebruikershandleiding voor details).
 • Als u de verkeerde vloeistof in de AdBlue®-tank giet, start de motor dan niet, maar neem onmiddellijk contact op met uw Ford Erkend Hersteller.
 • Zorg ervoor dat u de originele Ford Motorcraft AdBlue®-vloeistof gebruikt, die de perfecte specificaties heeft voor uw Ford. Het gebruik van minderwaardige of niet-geschikte ureumoplossingen kan de onderdelen van het SKR-systeem ernstige schade toebrengen en uw garantie doen vervallen.
 • Bewaar AdBlue®-vloeistof buiten het bereik van kinderen.
 • Vermijd huidcontact met de AdBlue®-vloeistof en contact met externe oppervlakken van uw voertuig. Het kan irritatie van de ogen en huid veroorzaken en oppervlakken beschadigen. Bewaar of gebruik deels gebruikte flessen AdBlue niet opnieuw en zorg ervoor dat u alleen de originele verpakking gebruikt.
 • AdBlue®-vloeistof is een mengeling van water en ureum en bevriest bij minder dan -11 °C.

Maak een afspraak om AdBlue® bij te laten vullen

Nieuws


Algemene Voorwaarden Privacyverklaring Vacatures